Karikatur Tempo

by

FPI merasa Majalah Tempo telah melecehkan Rizieq Shihab lewat sebuah karikatur. Mereka mengancam akan menduduki kantor majalah itu usai salat Jumat..Pemimpin Redaksi Majalah Tempo juga sempat dirampas kaca matanya oleh massa. Masalah karikatur dibawa ke Dewan Pers dan Tempo akan memuat hak jawab FPI..”Kejahatan Koran Tempo !!! Karikatur di Koran Tempo yg terbit hari ini, sengaja memancing amarah umat Islam. Group media milik cebong tua akut Gunawan Mohammad dan pengusaha keturunan Cina, Ciputra ini, sekali lagi, membuat pencitraan buruk kepada Ulama kita,” kata @rizky_..

 • Soal Karikatur Rizieq Fpi Geruduk Kantor Tempo Hari Ini

  FPI merasa Majalah Tempo telah melecehkan Rizieq Shihab lewat sebuah karikatur. Mereka mengancam akan menduduki kantor majalah itu usai salat Jumat..

 • Ricuh Demo Fpi Di Tempo Gebrak Meja Dan Air Mineral

  Pemimpin Redaksi Majalah Tempo juga sempat dirampas kaca matanya oleh massa. Masalah karikatur dibawa ke Dewan Pers dan Tempo akan memuat hak jawab FPI..

 • Lepas Siar Isu Mdb Tempo Dituduh Didalangi Harapan

  Hanya beberapa hari selepas menjadikan kisah rampasan Equanimity sebagai laporan utamanya, majalah berita mingguan berpengaruh dari Indonesia, Tempo, menjadi sasaran serangan siber. Kononnya ada kaitan dengan tokoh utama Pakatan Harapan, tidak dapat dipastikan siapakah dalang di sebalik penyebaran .

 • Majalah Tempo Jho Low Sekutu Rapat Najib

  Skandal MDB telah menjadi sorotan muka hadapan majalah hal ehwal semasa terkemuka Indonesia, Tempo. Muka hadapan itu memaparkan ilustrasi kapal mewah Equanimity dengan karikatur kelihatan seperti ahli perniagaan Malaysia Low Taek Jho yang dikenali sebagai jho Low..